Dag 14: Pont-de-Vaux – Bulgnéville

We staan zoals inmiddels bijna dagelijks, om 8:00 uur op; de temperatuur mag je met 5º C rustig koud noemen Lachende emoticon met rollende ogen. Na het douchen, ruim ik de badkamer weer in met het wasrek, de krukjes en de vuilnisbak en zorg ik dat het beeldscherm en de Popcorn stabiel zijn opgeborgen en dan ga ik de bestelde baguettes halen.

IMG_9023

Doordat de camping pal naast de Saone ligt, is het erg vochtig en hangt er zelfs mist in de lucht Verraste emoticon.

Na het eten was ik wat we gebruikt hebben af en na het afdrogen, berg ik dat op en kunnen we in principe gaan rijden.

IMG_9024

Het is 9:50 uur als we de camping afrijden; we moeten vandaag slechts 250 kilometer afleggen en als alles mee zit, kost dat ongeveer 3 uur rijden.

IMG_9025IMG_9026

Van de mist die in de buurt van de camping hangt, is een paar kilometer verderop niets meer te zien; daar schijnt zelfs de zon al Verhitte emoticon.

IMG_9028IMG_9027

Voor we de snelweg op gaan, ga ik eerst nog even tanken; vreemd genoeg scheelt het tussen station rechts van de weg en links van de weg €  0,03 per liter Verraste emoticon.

IMG_9029

Het is heel rustig onderweg en dat betekent dat we goed door kunnen rijden; Marijke heeft inmiddels de iPad gepakt en leest een boek.

IMG_9030IMG_9031

IMG_9032

De temperatuur loopt gestaag op naar 18º C en dat is natuurlijk een prima temperatuur, zeker als de zon schijnt en er niet of nauwelijks wind is.

IMG_9038

IMG_9034IMG_9035

IMG_9041

We zien op enig moment in de verte een caravan rijden, waarbij het net lijkt alsof er 2 ramen achter in zitten; als we dichterbij komen, zien we dat het om een Dethleffs Cara Liner gaat.

IMG_9042IMG_9043

IMG_9048

IMG_9045IMG_9047

Het is bijna 13:00 uur als we bij de camping aankomen.

IMG_9049IMG_9050

Er staan 2 of 3 caravans en verder is de camping leeg. De receptie is gesloten, maar er is een bel en die mag je gebruiken als er niemand bij de receptie is, dus dat doe ik dan maar. Uit het huis dat op het terrein staat komt een dame aangelopen. Ik laat mijn Acsi-kaart zien, betaal € 17,- en bestel en betaal gelijk 2 baguettes voor morgenochtend en sta binnen 5 minuten weer buiten. Plaatsnummers zijn er niet; je mag gaan staan waar je wil.

IMG_9052IMG_9053

De temperatuur is inmiddels opgelopen naar 22º C, maar er staat wel een strakke wind Denkende emoticon.

IMG_9055IMG_9057

Omdat de zon achter de wolken verdwijnt en het steeds harder gaat waaien, eindigen we rond 15:00 uur in de caravan en niet veel later komt het met bakken uit de hemel, waarbij de temperatuur in no time daalt tot 10º C Verraste emoticon.

Ik werk het blog van 2 dagen geleden bij en doe dat bij de receptie, waar internet beschikbaar is.

IMG_9059

Terwijl ik daar zit, zie in achter elkaar campers en caravans binnen komen. De mensen die bij de receptie binnen lopen, staan ook binnen enkele minuten weer buit. Om 17:00 uur zijn in principe alle plaatsen bezet Verraste emoticon.

Hoewel de camping een snackbar heeft waar je patat, frikadellen, hamburgers en dergelijke kunt halen, hebben ze ook pastagerechten, maar wij kiezen er voor om toch maar zelf pasta te maken.

IMG_9060

We drinken gezellig een drankje in de caravan met een muziekje op de achtergrond, terwijl de pastasaus op staat. We eten om 19:15 uur, waarna ik me over de afwas ontferm.

Het is af en toe een paar minuten “droog” en dan begint de regen gewoon weer van vooraf aan.

Na de koffie kijken we een serie en om 23:30 uur gaan we slapen.

We hebben vandaag 250 kilometer gereden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s