De mooiste dorpen in de Vaucluse

In de Vaucluse en de directe omgeving vind je sommige van de mooiste dorpen van Frankrijk:

  • Lourmarin, dat aan de zuidelijke voet van de Luberon ligt. De sfeer in het dorp is vrolijk, gezellig en charmant. Je kan de levensvreugde in de cafés en op de pleintjes hier bijna aanraken.

Lourmarin

  • Ménerbes lijkt vanuit de lucht gezien op een stenen schip. Het biedt een prachtig uitzicht op de Luberon en de Monts de Vaucluse en schilderachtige straatjes met voorname herenhuizen uit de 18e eeuw en andere oude huizen.

Ménerbes

  • Ansouis  ligt in het zuidoosten van de Luberon en herbergt een kasteel dat zich boven een doolhof van straatjes en steegjes uit toornt.

Ansouis

  • Vénasque is een schilderachtig dorpje dat op een rots uitloper met steile wanden, aan de uitmonding van de Gorges de la Nesque ligt. Dit middeleeuwse stadje kijkt uit over wijngaarden, kersenboomgaarden en kreupelhout.

Vénasque

  • Séguret ligt in het noorden van de Vaucluse en is gebouwd op de noordelijke kant van de bergen van de Dentelles de Montmirail, waardoor het uitkijkt op de vlakte van het Rhônedal. Het dorp zelf staat vol met prachtige oude huisjes en omdat het autovrij is, waan je je in de middeleeuwen.

Séguret

Natuurlijk zijn er nog meer prachtige dorpjes, zoals Gordes en Roussillion, maar die hebben we in de afgelopen jaren al bezocht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in De mooiste dorpen in de Vaucluse, Voorbereiding en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s